[PC] : [Rusia] Old Moscow

Ini adalah kartu Pos pertama dari Official (Postcrossing.com) yang diterima. Pengirimnya adalah Olya, dan dia memberikan sesuai dengan apa yang ada di profil postcrossing.com/user/wib.

Sesuai dengan judulnya, Kartu pos tersebut bergambarkan Kota Moscow jaman dulu, saat masih ada kereta kuda. (y)

Official1 IMG_6506

Advertisements
Image

[CardBox] Fr: Jogjakarta “Happy Angel”

Surprise juga dikirimi Postcard dengan gambar anak-anak memeluk kucing, ternyata ini dari salah satu member senior Komunitas Postcrossing Indonesia berlokasi di Jogjakarta yaitu Sekar.

IMG_6538

Sekar ini penggemar kucing, dia memelihara kucing dirumahnya, kalau saya hanya cukup dalam bentuk gambar 🙂

Tulisan Sekar juga bagus, saya jadi bingung, kok 3 orang (Calon) Dokter ini tulisannya bagus-bagus, ga seperti yang orang-orang bilang kalo tulisan Dokter itu jelek 😀

IMG_6539

 

 

Image

[CardBox] Fr: Palembang “Sungai Musi”

Terus terang saja kartu pos ini unik karena mengembalikan memori saya ke masa lalu, pertama kali kesana tahun 1999, sempat “mondok” dilingkungan orang arab, bahkan “Jago” yang antar saya kesana bingung bagaimana orang luar palembang bahkan luar pulau bisa masuk kelingkungan sana, karena sangat sulit untuk bisa masuk kesana. Ke Palembang terakhir tahun 2009 ga sempat explore lebih jauh, karena hanya dua hari dengan pekerjaan yang begitu banyak.

Kartu pos dari mas Yayan ini menggambarkan sungai musi diwilayah Ilir, samar-samar ingat kalau ga salah ini diwilayah 16 ilir.

IMG_6549

 

 

Hal lain yang unik karena kartu pos ini begitu lamaaaaa, kalau tidak salah sekitar 3 minggu saya baru terima, kalah cepat dari Batam yang hanya seminggu. Selain itu kartu ini nyelip tiga kali, pertama di security gedung, kedua di admin kantor, ketiga dimeja saya.

Memang butuh perjuangan dari Palembang ke Jakarta… 🙂

Thanks mas Yayan… untuk seorang pria, tulisannya sangat rapi, ga kayak tulisan saya yang acak-acakan 😀

IMG_6550

Suatu hari jika ada umur dan kesempatan saya akan ke Palembang bersama keluarga.

 

 

 

 

Image

[CardBox] Fr: Djakarta “Mini Meet Up”

Ini adalah kartu pos ketiga yang masuk “cardbox” dan merupakan kartu pos pertama b/w, gambarnya kompilasi mulai hewan, gedung dan manusia, sayangnya gambar kurang jelas,

IMG_6528

 

Tapi yang bikin seru adalah tulisan dan tanda tangan member KPI yang sudah pada senior.

IMG_6529

Awalnya ga tahu siapa yang kirim, akhirnya ketahuan juga kalau yang kirim itu mbak Tintin, yang dipanggil Mami oleh member lainnya dan juga mantan Mpers. Thanks ya mbak Tintin.

 

 

[CardBox] Fr: Malang “Sukuh Temple”

Ini kartu Pos kedua dari Dewi,  member KPI, Club Anak Bunda dan mantan Mpers dan ketua AIMI ranting Malang. Gambarnya tentang Candi Sukuh, -yang ternyata saya baru tahu kalo- terletak di Jawa Tengah, tepatnya di Kabupaten Karanganyar, Surakarta.

Mitos yang beredar tentang candi sukuh itu adalah tentang tes perawan bagi Wanita, Konon kalau perempuan melewati tangga ini kemudian bajunya robek, artinya perempuan itu sudah tidak perawan lagi. ada-ada aja 😀

Candi Sukuh

 

Dan baru kali ini liat tulisan dewi, ternyata tulisannya rapih yaaaaa….. jadi mau tanya, kalo tulisan dokter yang suka di resep/copy resep kok sulit dibaca… ga seperti ini, kalo tulisan seperti ini enak dibaca jaddi kalo kirim kartu pos lagi ga bakal males buat terimanya bacanya hehehe

IMG_6531

 

 

 

 

 

Image

[CardBox] Fr : Jogjakarta “Herding Ducks”

Ini adalah kartu pos pertama sejak ikut Komunitas Postcrossing Indonesia,
Kiriman dari Fathia asal Palembang, bertempat tinggal di Bogor dan sekarang kuliah di Jogja (ribet banget yak deskripsinya)
Gambarnya bagus, anak yang menggiring bebek, jadi inget masa kecil masih banyak yang ngangon bebek disawah deket rumah. Kartu Pos ini hasil jepretan seorang fotografer handal dan dicetak menjadi kartu pos.

IMG_6532

 

nah, kalo ini tulisan Fathia.. Rapih juga tulisannya, bukannya calon dokter itu tulisannya kebanyakan ga bisa dibaca? :p #dikemplang  Ada stiker dipojok kiri bawah, kayaknya lagi malas nulis, jadi tempelin stiker aja yaa hehehe

IMG_6533

 

 

 

Image

[Indonesia] Thousand Islands

Available For Swap

The Thousand Islands (Kepulauan Seribu) are a chain of islands to the north of Jakarta’s coast. It forms the only regency of Jakarta, the capital of Indonesia. It consists of a string of 110 islands stretching 45 km north into the Java Sea.
A decree states that 36 islands may be used for recreation. Of these 36 islands, only 13 islands are fully developed: 11 islands are homes to resorts and two islands are historic parks.

Pulau seribu (2g) Pulau seribu (2) Pulau seribu (1) Pulau seribu Pulau seribu (3)

Image

[Festival] Kasodo

Available For Swap

On the fourteenth day of the Hindu festival of Yadnya Kasada, the Tenggerese people of Probolinggo, East Java, travel up the mountain in order to make offerings of fruit, rice, vegetables, flowers and sacrifices of livestock to the mountain gods by throwing them into the caldera of the volcano. 

 Kasodo (1)       Kasodo (3)  Kasodo  Kasodo (2)

Image

[Jakarta] Public Transportation

The TransJakarta bus rapid transit service (known as Busway) was developed in the context of development reforms (or reformasi) and used Bogota’s TransMilenio system as a model. Jakarta’s first busway line, from Blok M to Jakarta Kota opened in January 2004.

public trans

 

KA Commuter Jabodetabek or commonly known as KRL Jabodetabek is a mass rapid transit system in the Jakarta metropolitan area in Indonesia. KRL Jabodetabek is which can be loosely translated as “Jabodetabek Electrified Rail”.

public trans (1)

Economy class or non-air-conditioned train which is subsidized by Ministry of Transportation, July 25, 2013 PT Kereta Api Indonesia (PT KAI) pull the whole rail (KRL) economy. It no longer signifies the KRL economy operates.

public trans (2)

Image

[Aceh] Weh Island -Sabang-

Available For Swap

Sabang is a city consisting of an island (Weh Island) and several smaller islands off the northern tip of Sumatra. The islands form a regency within Aceh Special Region, Indonesia. The administrative centre is located on Weh Island, 17 km north of Banda Aceh. The city covers an area of 153 square kilometres and according to the 2010 census had a population of 30,647 people.[2] Sabang is also known as the northernmost and westernmost city in Indonesia, located at 95.5 E, 6.0 N.

sabang sabang1

sabang2

Image

[Bromo] Sunrise at Bromo

Available For Swap

Mount Bromo (Indonesian: Gunung Bromo), is an active volcano and part of the Tengger massif, in East Java, Indonesia. At 2,329 metres (7,641 ft) it is not the highest peak of the massif, but is the most well known. The massif area is one of the most visited tourist attractions in East Java, Indonesia. The volcano belongs to the Bromo Tengger Semeru National Park. The name of Bromo derived from Javanese pronunciation of Brahma, the Hindu creator god.
Mount Bromo sits in the middle of a vast plain called the “Sea of Sand” (Javanese: Segara Wedi or Indonesian: Lautan Pasir), a protected nature reserve since 1919. The typical way to visit Mount Bromo is from the nearby mountain village of Cemoro Lawang.

bromo bromo (1) bromo (2)

bromo (3)

Image

[Solo] Fort Vastenburg

Available For Swap

Fort of Vastenburg which is located at Gladak Solo intersection in the heart of Surakarta or around half a kilometer from the Surakarta Hadiningrat palace.
was called Grootmoedigheid and was built by General Baron Van Imhoff in 1745 as the fort of the Dutch Indie army for the central Java territory.

vastenburg (1)

vastenburg

vastenburg (2) vastenburg (11)

Image

[Jakarta] Landmarks -Monas & Bundaran HI-

Available For Swap

The National Monument (Monas) is a 132 m (433ft) tower in the centre of Merdeka Square, Central Jakarta, symbolizing the fight for Indonesia. It is the national monument of the Republic of Indonesia, built to commemorate the struggle for Indonesian independence. Construction began in 1961 under the direction of President Sukarno. Monas was opened to the public in 1975. It is topped by a flame covered with gold foil.

Djakarta (1)

Djakarta (5)  Djakarta (5z)

Selamat Datang Monument (Selamat Datang is Indonesian for “Welcome”), also known as the Monumen Bunderan HI, is a monument located in Central Jakarta, Indonesia. Completed in 1962, Selamat Datang Monument is one of the historic landmarks of Jakarta.

Djakarta (3)

Image

[Festival] 600 Years Admiral Cheng Ho

Available For Swap

Zheng He (1371–1433), formerly romanized as Cheng Ho, was a Hui court eunuch, mariner, explorer, diplomat, and fleet admiralduring China’s early Ming Dynasty. Zheng commanded expeditionary voyages to Southeast Asia, South Asia, the Middle East, andEast Africa from 1405 to 1433.

Semarang Festival 2005  in Conjunction with 600th Anniversary of Zheng He’s First Expedition to the Western Ocean

Chengho (3) Chengho (7)

Chengho1 Chengho (6)

Chengho (5) Chengho

Chengho (2)Chengho (1)

Chengho (8)Chengho (9)